Belterületi útfejlesztés Jobbágyi településen

 

 

 

Belterületi útfejlesztés Jobbágyi településen

Jobbágyi Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében „Belterületi útfejlesztés Jobbágyi településen” megvalósítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 62,2 millió forintból.

A projekt célja a településen található, önkormányzati tulajdonú lakóút felújítása. A fejlesztendő terület szűkebb környezete az Ady Endre utca (196 hrsz.), amely a település központjaként is funkcionáló lakótelepről indul, és egészen a település belterületi határaként funkcionáló Árpád utcáig tart, feltárva a környező, jellemzően lakóingatlanokat. Az útburkolat az utcában jelenleg megrongálódott itatott makadám, ami a felújítások elmaradása és közműfektetések miatt elhasználódott, kátyúsodott, leromlott, egyes szakaszain megsüllyedt. A meglévő, megrongálódott útburkolatra aszfalt kiegyenlítő és aszfalt záróréteg kerül elhelyezésre.

A megvalósítás helyszíne: 3063 Jobbágyi, Ady Endre út hrsz. 196 és hrsz. 238/76.

A projektben megvalósul a kötelező nyilvánosság biztosítása.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP_PLUSZ-1.2.3-21-NG1 kódszámú, „Belterületi közutak fejlesztése” című Felhívásból valósul meg. Jobbágyi Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett 62,2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Belterületi útfejlesztés Jobbágyi településen” című, TOP_PLUSZ-1.2.3-21-NG1-2022-00078 azonosító számú pályázaton, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A megvalósítás tervezett befejezése 2025.06.30.

 

További információ kérhető:

Jobbágyi Község Önkormányzata

06-32-475-201

polghivjobbagyi@gmail.com