Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Jobbágyin

Fejlesztés tárgya: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Jobbágyin

Jobbágyi önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében az iskola épületeinek energetikai korszerűsítésére. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 87,5 millió forintból.

A projekt célja az épületek energetikailag és gazdaságilag hatékony működtetése, a helyi önkormányzat működési költségei és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése.

A beruházás során az önkormányzat a 3063 Jobbágyi, Iskola út 2-4. szám alatti iskola-étkező, iskola-napközi épületeinek energetikai korszerűsítését tervezi. Megvalósul az iskola épületek nyílászáróinak cseréje, a külső falak, a padlásfödém hőszigetelése, valamint a központi fűtés kiépítése. A részleges akadálymentesítés során kialakítanak egy akadálymentes mosdót, illetve az odavezető útvonalat rámpaépítéssel teszik elérhetővé.

A projektben megvalósul a kötelező nyilvánosság biztosítása és a lakossági szemléletformálás.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, a TOP Plusz 2.1.1-21 kódszámú Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című Felhívásból valósul meg. Jobbágyi Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett 87,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Jobbágyin” című, TOP_PLUSZ-2.1.1-21-NG1-2022-00034 azonosító számú pályázathoz, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A megvalósítás tervezett befejezése 2024.03.01.

 

További információ kérhető:

Jobbágyi Község Önkormányzata

06-32-475-201

polghivjobbagyi@gmail.com