Faültetés

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00117 számú „Összefogás a helyben maradókért, az egészségesebb jövőért” projekt keretében történt faültetés önkéntesek bevonásával

 

A helyi civil szervezetek, önkéntesek bevonásával falültetési program indult, melynek eredményeként a helyi környezet esztétikusabbá vált, jobb klímahatás érvényesült. Őshonos fák, cserjék telepítésével érvényesült környezetünk megóvása, a természet védelme.

A helyi civil szervezetek, önkéntesek vállalták az elültetett fák, cserjék gondozását, ezzel is erősítve a közösségi szemléletet.

A visszajelzések azt tükrözték, hogy az ültetés nagyon jó hangulatban zajlott, a csapat jól tudott együtt dolgozni, így inkább szórakozás volt a munka. Fő cél volt a környezetünk megszépítése és a közösségi szellem fejlesztése. A rendezett és díszes környezet minden a településen lakó ember célja, ugyanis egy rendezett és szép falura büszkék lehetünk mindannyian.

A faültetetés sikeresnek bizonyult, ezért tavasszal is megismételtük virágos növények ültetésével kiegészítve.

A tavaszi ültetéshez felkészítést is szervezetünk, hogy a növények gondozása szakszerűen történjen. A járványhelyzetre való tekintettel a képzés elméleti része on-line módon történt.