2015.12.22. – NYÍLÁSZÁRÓ- ÉS HOMLOKZATKORSZERŰTÉS JOBBÁGYIBAN

MEGÚJULT A MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS AZ ÓVODA JOBBÁGYIBAN

Az KEOP-5.7.0/15-2015-0133 számú „Jobbágyi Község művelődési házának és óvodájának energetikai fejlesztése” című pályázatán elnyert 102 987 107 Ft–nak köszönhetően, a mai napon befejeződtek a település művelődési házának és óvodájának felújítását célzó munkálatok. Jobbágyi Község Önkormányzata már többször próbálkozott a szükségessé vált energetikai korszerűsítésekhez külső forrásokat szerezni, ez év zárásaként sikerült megvalósítani a beruházást.

Európai Unió és a Magyar Állam támogatásának köszönhetően 2015. október 15.-én a nyertes kivitelező megkezdte az épületek korszerűsítésének munkálatait.
1960-as években épült közösségi alapellátást szolgáltató terek közül a művelődési ház használata mára korlátozottá vált a kifűthetetlenség miatt, az óvoda üzemeltetése pedig csak rendkívül költségesen volt megoldható.
Az elkészült tervek alapján az épületek külső hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje történhetett meg, köszönhetően az Uniós pályázatnak. A projekt fő célkitűzése volt, hogy az épületek működtetése során, az energiaigényének jelentős csökkenjenek, használhatóságuk javuljon a helyi igények kielégítése érdekében.
A tervezett energetikai fejlesztések megvalósulásával, 50 %-os energia-megtakarítással számolhat a helyi közösség.

Becsó Zsolt (országgyűlési képviselő) és Schoblocher István (polgármester)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*
Website